Zo ver je keek......
De mooiste verhalen zijn door historica Lenie Hanse-Bolle gebundeld en van tekst voorzien in Zover je keek was er niks. Ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandse landschap.

Heeft u interesse in dit boek? Het boek is beschikbaar in de boekhandel en via internet:
ISBN 978- 90-821042-0-2
Prijsadvies: 17,50 euro
Storymap
De visie van ontginners en eerste bewoners op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om van hun verhalen een StoryMap te maken, die digitaal voor iedereen te bekijken is. 
‘Zover je keek was er niks’ neemt de lezer op aantrekkelijk wijze mee in het verhaal van de ontginning en ontwikkeling van Flevoland. Door te klikken op een intelligente kaart wordt de lezer geprikkeld met tekst, foto’s, multimedia en interactieve functies. Een ideale manier om thuis mee te leven met de pioniers die Flevoland hebben gemaakt tot wat het nu is.
Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om te boeren op pas drooggevallen zeebodem en hoe zag het jonge landschap eruit?
Vindt het antwoord op deze en andere vragen over de natuur en het landschap in de beginperiode van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland.
Zeewolde
In het verleden zijn er verhalen over de begintijd van de polder verzameld in de Noordoostpolder en in Oostelijk Flevoland. In Zuidelijk Flevoland was de urgentie minder groot omdat dat deel van Flevoland als laatste, in 1968, is drooggevallen en de mensen van het eerste uur een stuk jonger zijn dan de pioniers uit de Noordoostpolder.
Inmiddels is dat ook alweer 50 jaar geleden. Hoog tijd dus om ook hier verhalen over landschap en natuur van de eerste jaren te gaan verzamelen.
Er is al een groepje enthousiaste vrijwilligers dat op pad zal gaan om de verhalen vast te leggen. Zij interviewen personen met een interessante verhaal uit de periode 1968-1992 over de gemeente Zeewolde. De vrijwilligers krijgen een cursus interviewen, gegeven door een professionele documentairemaakster. Ook worden er filmopnames gemaakt, zowel door de vrijwilligers als door een professionele filmmaakster, Katelijne Schrama. Vervolgens begint de grote klus om deze schat aan gegevens uit te werken.
Fragmenten uit het interview worden geplaatst op www.flevolandsgeheugen.nl. Via diverse sociale media worden deze fragmenten verspreid. Over de verhalen zal ook een boek verschijnen, net als het boek ‘Zover je keek was er niets’.
In dit project werkt Landschapsbeheer samen met vrijwilligers uit Zeewolde, het Kinderpersbureau, videoclub Flevolacus, de gemeente Zeewolde en Batavialand. Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen, als interviewer, eindredactievrijwilliger of als u iemand bent of kent die een interview wil geven, dan kunt u een mail sturen naar Rudy Brummelman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
